Ter Braak Dranken Hengelo

Overname Ter Braak Dranken

Er is toch een opvolger gevonden voor Slijterij Ter Braak aan de Industriestraat. Een rot in het vak, met een flinke dosis kennis en ervaring, die staat te popelen het roer over te nemen.

„Hij heeft dezelfde voornaam, is vinoloog en liquorist en heeft zelfs een cursus gastronomie gedaan. Hij weet dus alles van de lekkerste wijn-spijscombinaties. Met die cursus ligt hij zelfs voor op mij”, vertelt slijter Eric ter Braak over zijn opvolger Eric Kempers uit Hengelo.

Het zit wel snor

Dat het wel snor zit tussen de twee vakbroeders blijkt uit de snelheid waarmee de overname is geregeld. Eind december kondigde Ter Braak in De Twentsche Courant Tubantia aan dat hij zijn slijterij, de laatste zelfstandige in Hengelo, bij gebrek aan opvolging wilde sluiten. „Ik las het zaterdags en heb de maandag erop meteen gebeld”, zegt Kempers. Een maand later is alles in kannen en kruiken. Vanaf 31 maart is Slijterij Ter Braak in nieuwe handen. Tot die tijd maakt Kempers de gang naar Delden, waar hij sinds vijftien jaar franchise-eigenaar is van drankenzaak Gall & Gall aan de Kortestraat. „Daarvoor was ik vijf jaar als slijter in dienst. Smaken en geuren zijn al twintig jaar mijn vak”. Kempers heeft in Delden één personeelslid. Zij verhuist mee naar Hengelo. De zaak blijft in handen van Gall & Gall en wordt volgens Kempers een filiaalbedrijf.

Vrijheid kwijt

Daarmee verandert er volgens hem wel het een en ander in de slijterij in Delden. „Die raakt de vrijheid kwijt die het als franchise-winkel had.” Aan de Industriestraat in Hengelo blijft alles bij het oude. De inrichting, het assortiment en zelfs de naam blijven ongewijzigd. „Slijterij Ter Braak is een begrip in Hengelo, die naam staat voor kennis en kwaliteit. Dat wil ik voortzetten”, zegt Kempers. „En die mooie ‘Hengeler specialiteiten’ blijven natuurlijk ook.

 

Bron: Tubantia