Ter Braak Dranken Hengelo

Hengeler producten

Wilt u een bijzondere drank? Vraagt u dan eens naar onze eigen Hengeler distillaten: met zorg geselecteerd, gestookt op ambachtelijke wijze met 100% natuurlijke ingrediënten en voorzien van etiketten met een typisch Hengelose afbeelding, zoals de Hengelose boortorens en de Oeler watermolen.

Onze Hengeler dranken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en in geschenkverpakking. Zo hebben wij de Hengeler Kruidenbitter in een stenen kruik, verkrijgbaar in de maten 35 en 70 cl. En wat te denken van de Hengeler Weend? Een kruidenbitter met een pittige nootoplossing in een wit stenen kruik met blauwe opdruk. Hieronder vindt u ons assortiment Hengeler met afbeelding en productbeschrijving.

Nieuw! Hengeler Stoer Bitter

Hengeler Stoer Bitter is een kruidenbitter met een pittige afdronk en een alcoholpercentage van 32%. In vergelijking met gangbare bitters is Stoer Bitter veel voller en kruidiger. Wij zijn erg enthousiast over dit nieuwste Hengeler product en zien dat onze klanten deze bitter waarderen. De afbeelding op het etiket toont één van de pareltjes van Hengelo: de oude watertoren. Dit rijksmonument is ontworpen door Jan Schotel en is gebouwd in 1896-1897. De toren heeft een hoogte van 29,2 meter en een waterreservoir van 300 m³.

Hengeler Bitterke (kruidenbitter)

Hengeler Bitterke

Hengeloer Bitterke is een heerlijk zachte kruidenbitter, op ambachtelijke wijze gestookt uit 100% natuurlijke ingrediënten en met tal van kruiden. Het etiket toont een boortoren, waarmee in 1933 voor het eerst zout werd opgeboord in Hengelo. In en rond Hengelo zijn nog enkele authentieke boortorens te vinden, waarvan er een aantal op de monumentenlijst staan.

Hengeler Babbelaar

Hengeler Babbelaar

Bereid uit 100% natuurlijke ingrediënten is Hengeler Babbelaar een unieke likeur met een hint van karamel. Babbelaar kan puur worden gedronken, maar is ook erg lekker in combinatie met koffie. Het etiket toont een afbeelding van het historisch stadhuis in Hengelo, ontworpen door de architecten J.F. Berghoef en J.F. Hondius. Het ontwerp is gebaseerd op de traditionele Italiaanse palazzo’s. Ook Scandinavische invloeden zijn waarneembaar, die het bakstenen gebouw volgens sommigen een grote mate van strengheid geven. Strengheid die niet van toepassing is op onze likeur. Hengeler Babbelaar maakt de tongen los en geeft momenten van gezellig samenzijn een extra feestelijk tintje.

Hengeler Weend

Een kruidenbitter met een pittige notensmaak, aangeboden in een wit stenen kruik. Dat is onze Hengeler Weend. De naam is afkomstig van de uitdrukking ‘Hengeler weend’, die is ontstaan toen Hengelo zich ontwikkelde van textielstad tot metaalstad. Inwoners van omliggende plaatsen waren van mening dat de Hengeloërs te trots waren. Ze hadden te veel poeha. Poeha staat voor wind en een windmaker is een opschepper. Aan metaalarbeiders werden echter hogere eisen gesteld dan aan textielarbeiders. Bovendien waren metaalarbeiders beter geschoold. Daarmee kunnen we vaststellen dat ‘Hengeler weend’ staat voor kwaliteit en vakkennis. Dat is dan ook wat u ervaart onder de kurk van onze Hengeler Weend, een kwalitatief hoogstaande kruidenbitter waar we trots op zijn.

Hengeler Jenever en Hengeler Graanjenever

Hengeler JeneverOnze eigen jenever en graanjenever zijn ambachtelijk gestookt en worden geproduceerd uit volledig natuurlijke ingrediënten als echte moutwijn, jeneverbes en tal van kruiden. Hengeler Jenever en Hengeler Graanjenever zijn zacht van smaak zowel puur als in een mix kunnen worden gedronken. De Oldemeule op het etiket is de korenwatermolen in de Hengelose buurtschap Oele. De korenmolen is in 1690 gebouwd door Joost Christoffel van Beverforde, drost van Diepenheim. De molen werd van 1971 tot 1976 gerestaureerd. Tegenwoordig is Stichting Landgoed Twickel eigenaar van de molen die weer in gebruik en te bezichtigen is.

Hengeler Tukkertje

Hengeler Tukkertje

Mangs wa, aait nich. Geniet, moar drink met mate. Hengeler Tukkertje is bereid uit 100% natuurlijke ingrediënten als bruine rum, vanille, karamel, zuidvruchten en andere kruiden die zijn samengesteld volgens een oud receptuur. Hengeler Tukkertje is, gekoeld, puur te drinken, maar is ook erg lekker in een mix. Bijvoorbeeld met jus d’orange of 7up. Uw koffie of thee wordt extra smakelijk met een scheutje Tukkertje.

Hengeler Genot

Hengeler GenotEen fris zoete sinaasappellikeur met een duidelijke hint van pure chocolade. Gemaakt van zorgvuldig geslecteerde sinaasappels en de beste cacaobonen. Deze ingrediënten vormen de basis voor een unieke likeur met een welbekende smaakcombinatie. Hengeler Genot serveer je als digestief of als borrel later op de avond. Puur of met een blokje ijs. Maar ook verrassend in de mix met 7-up. 

Hengeler Berenburg

Hengeler BerenburgMet kruiden als kalmoes en zoethout is onze Hengeler Berenburg er één van formaat. Gestookt op ambachtelijke wijze komt deze berenburg licht gekoeld het best tot zijn recht. De beren op het etiket maken deel uit van het kunstwerk Badgasten dat in juli 2012 op het Hengelose marktplein is onthuld. Al voor de onthulling deed het kunstwerk veel stof opwaaien. Het kunstwerk zou te duur zijn en er zou geen verband zijn tussen Hengelo en beren. Sinds de onthulling van onze kruidendrank zijn wij echter van mening dat Hengelo en beren(burg) onlosmakelijke met elkaar zijn verbonden.

Hengeler Koffie

Hengeler Koffie heeft een fluweel zacht zoete smaak die langzaam in de mond wegsmelt. Onze koffielikeur is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde koffiebonen en gekarameliseerde suiker. Deze twee ingrediënten vormen samen de herkenbare smaak van hopjes. Het etiket toont het Tuindorpbad. Deze zwemvijver is in het begin van de jaren ’20 ontstaan door zandafgraving ten behoeve van de bouw van Tuindorp ‘t Lansink. Op verzoek van de bewoners is een bad- en zweminrichting gerealiseerd. In het voorjaar van 1923 is het natuurzwembad in gebruik genomen.

 

Hengeler Bieren

Hengelo heeft dankij de Hengelosche Stoom Beierisch Bierbrouwerij, later bekend als de Hengelosche Bierbrouwerij een rijke bier traditie. De op stoom aangedreven brouwerij is in 1879 opgericht door Herman Meijling en de Hengelose brouwer H.J. Bartelink. Na de eerste wereldoorlog is de naam veranderd in Hengelosche Bierbrouwerij. De Hengelosche Bierbrouwerij behoorde lange tijd tot een van de grootste van Nederland. In 1974 werd de brouwerij overgenomen door de Belgische Brouwerij Artois. Door veranderingen in de markt werd de brouwerij op 1 april 1988 gesloten. Als een eerbetoon aan de brouwerij brengt Ter Braak Dranken de volgende bieren uit:

Hengeler Zwaar Blond (0.7 liter, 7,5% Vol)
Hengeler Zwaar Blond kenmerkt zich door de complexiteit en fruitigheid van het bier. Daarnaast bevat Zwaar Blond aroma's van verschillende soorten hop.

Hengeler Donker (0.7 liter, 8% Vol)
Een prachtig bier met een typische moutige afdronk, niet te zoet en diep donker van kleur.

Hengeler Tripel (0.7 liter, 9% Vol)
Hengeler Tripel is een zwaar bovengistend bier, met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Hengeler Tripel heeft een sterke moutige en bittere smaak. Een bier met een heerlijke lange afdronk.