Ter Braak Dranken Hengelo

Hengeler Bieren

Hengelo heeft dankij de Hengelosche Stoom Beierisch Bierbrouwerij, later bekend als de Hengelosche Bierbrouwerij een rijke bier traditie. De op stoom aangedreven brouwerij is in 1879 opgericht door Herman Meijling en de Hengelose brouwer H.J. Bartelink. Na de eerste wereldoorlog is de naam veranderd in Hengelosche Bierbrouwerij. De Hengelosche Bierbrouwerij behoorde lange tijd tot een van de grootste van Nederland. In 1974 werd de brouwerij overgenomen door de Belgische Brouwerij Artois. Door veranderingen in de markt werd de brouwerij op 1 april 1988 gesloten. Als een eerbetoon aan de brouwerij brengt Ter Braak Dranken de volgende bieren uit:

Hengeler Zwaar Blond (0.7 liter, 7,5% Vol)
Hengeler Zwaar Blond kenmerkt zich door de complexiteit en fruitigheid van het bier. Daarnaast bevat Zwaar Blond aroma's van verschillende soorten hop.

Hengeler Donker (0.7 liter, 8% Vol)
Een prachtig bier met een typische moutige afdronk, niet te zoet en diep donker van kleur.

Hengeler Tripel (0.7 liter, 9% Vol)
Hengeler Tripel is een zwaar bovengistend bier, met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Hengeler Tripel heeft een sterke moutige en bittere smaak. Een bier met een heerlijke lange afdronk.