Ter Braak Dranken Hengelo

Proeven en ruiken

Proeverij

Een aantal keren per jaar houden wij wijn- en whiskyproeverijen. In onze slijterij vertellen we circa dertig wijn- en whiskyliefhebbers over de laatste trends en ontwikkelingen. Nieuwe producten worden besproken en uiteraard geproefd. Wilt u een proeverij bijwonen, meldt u zich dan hier aan. Hier kunt u zich ook aanmelden voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, met daarin aantrekkelijke aanbiedingen op het gebied van wijnen en whisky’s en een overzicht van de proeverijen.

Nieuw! Het Whisky spreekuur

Ben jij een beginnende whiskydrinker en wil je meer leren over whisky? Ter Braak Dranken organiseert iedere zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur een ‘Whisky spreekuur’. Meld je aan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. je naam en het aantal personen (max. 4).

Proefhoek

Wie niet wil wachten op een proeverij, kan in onze slijterij op verzoek whisky proeven. In onze proefhoek staan meerdere soorten whisky’s uitgestald. Wij kunnen u vertellen over de herkomst van de whisky en het verschil uitleggen tussen een blended whisky en een single malt. Wilt u nog meer weten? Dan nemen we aan de hand van foto’s het productieproces met u door.

Snuffelen bij de slijter

Ter Braak Dranken HengeloWeet u dat smaak voor 80% wordt bepaald door geur? Om ons advies compleet te maken, hangen er snuffelflesjes in onze slijterij. Deze flesjes zijn het best te omschrijven als parfumverstuivers: door te knijpen in een pompje, komt het aroma van de drank in het flesje vrij. In tegenstelling tot een parfumverstuiver wordt er bij het snuffelflesje echter geen drank verneveld, alleen het aroma komt vrij. Hierdoor krijgt u ook zonder te proeven een goed beeld van ons aanbod.

U kunt bij ons snuffelen aan diverse dranken, waaronder onze eigen Hengeler collectie. Komt u gerust binnen om te ruiken.

De snuffelflesjes zijn ontworpen door eigenaar Eric ter Braak. Inmiddels hangen de flesjes op vliegvelden over de hele wereld. Ook de bezoeker van House of Bols, het likeurmuseum van de gelijknamige Amsterdamse distilleerder en stoker, kan dankzij de uitvinding van Eric een snuifje nemen van de vele dranken die het merk te bieden heeft.